A A A

Adunarea Generală a Judecătorilor din 03 martie 2017

03 Martie 2017 | 0

  

Adunarea Generală a Judecătorilor din Moldova se desfășoară astăzi la Chișinău, la eveniment fiind prezenți peste 350 de judecători din toată țara, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, oficiali de stat și reprezentanți ai corpurilor diplomatice.

 

Startul evenimentului a fost dat de către Victor Micu, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii – instituție care organizează Adunarea Generală a Judecătorilor. În cadrul întrunirii, președintele Victor Micu prezintă „Raportul pentru anul 2016 cu privire la activitatea Consiliului Superior al Magistraturii și modul de organizare și funcționare a instanțelor judecătorești din Republica Moldova”.

 

În timpul Adunării Generale a Judecătorilor sunt prezentate evoluțiile sistemului judecătoresc în implementarea reformei, elemente de modernizare care vor determina scurtarea duratei proceselor, accesul mai facil al justițiabililor la justiție, transparentizarea actului de justiție, profesionalizarea judecătorilor, precum și proceduri de sporire a integrității în rândul acestora.

 

Precizăm că „Raportul pentru anul 2016 cu privire la activitatea Consiliului Superior al Magistraturii și modul de organizare și funcționare a instanțelor judecătorești din Republica Moldova” este publicat pe site-ul oficial al CSM, www.csm.md.

 

Reamintim că, în cadrul reuniunii magistraților, funcționează un centru de presă, coordonat de către comunicatorii din sistemul judecătoresc cu sprijinul proiectului european ATRECO PROJECT. Echipa emite știri în regim de agenție de presă pe tot parcursul desfășurării evenimentului. Astfel, sunt transmise știri în timp real către redacții și jurnaliști, informațiile fiind postate și pe site-urile oficiale ale CSM și CSJ, precum și pe adresa de facebook a CSM.

 

Jurnaliștii acreditați la eveniment au la dispoziție un centru de presă dotat cu calculatoare conectate la rețeaua internet pentru a putea transmite rapid știrile către redacții. Totodată, în centrul de presă va fi amenajată o locație specială de unde se vor susține declarațiile oficiale, se vor acorda interviuri și vor avea loc transmisii live ale televiziunilor. Pentru date suplimentare vă rugăm să va adresați prin email la: carolina.mangîr@csm.md.

 

 

 

Rețeaua de comunicatori a sistemului judecătoresc